Λογότυπο της ΜιαΦοραΚαιρούπολης

Νεραϊδοπαρμενία

Στη Νεραδοπαρμενία
μένουν οι νεράιδες 

Δήμοι και κοινότητες
της ΜιαΦοραΚαιρούπολης

Η Νεραϊδοπαρμενία

Στη Νεραδοπαρμενία μένουν οι νεράιδες. Όμως, τον περισσότερο καιρό απουσιάζουν στο Βορρά γυρεύοντας χρυσόσκονη για τα φτερά τους, αφού είναι σχεδόν αδύνατον να πετάξουν χωρίς αυτή.

Ξακουστά σε όλη την πλάση είναι τα υπόγεια της Νεραδοπαρμενίας.
Εκεί, βρίσκονται αριθμημένα σεντούκια όπου φυλάγονται τα μαγικά ραβδιά. Στα σεντούκια με το νούμερο ΕΝΑ βρίσκονται τα νεογέννητα ραβδιά που δεν γνωρίζουν πολλά μαγικά. Τα μεγαλύτερα ραβδιά ζουν στο σεντούκι με το νούμερο ΔΥΟ.

Μπορούν να μεταμορφώσουν ένα ποντίκι σε λαγό, ένα λαγό σε ποντίκι ή να μην συμβεί τίποτα από τα δύο. Τα ακόμα μεγαλύτερα ραβδιά σε ηλικία κάθονται στο σεντούκι με το νούμερο ΤΡΙΑ. Γι' αυτά οι μεταμορφώσεις είναι παιχνιδάκι. Ακόμα μπορούν να πραγματοποιήσουν μικρές ευχές.

Τα ραβδιά που πηγαίνουν σχολείο ζουν στο σεντούκι νούμερο ΤΕΣΣΕΡΑ. Οι εξαφανίσεις και οι μεγάλες ευχές είναι το πιο εύκολό τους. Τα σεντούκια που έχουν το νούμερο ΠΕΝΤΕ είναι κλειδαμπαρωμένα με δέκα κλειδωνιές. Γιατί τα ραβδιά είναι ενήλικα και ικανά για οτιδήποτε αρκεί να πάρουν την εντολή.

Η Νεραδοπαρμενία είναι ο μοναδικός τόπος στην Μιαφορουκαιρούπολη, όπου υπάρχει «συμβουλευτικός νόμος»: «Τα ενήλικα ραβδιά θα χρησιμοποιούνται μόνο από συνετές νεράιδες, που θα έχουν αποκτήσει το συγκεκριμένο τίτλο κατόπιν εξετάσεων σύνεσης, λογικής και φρονιμάδας». Όποτε οι νεράιδες βρίσκονται στην πόλη, πηγαίνουν στο σπίτι του Μιαφορά. Μένουν εκεί ώσπου να φέξει και το ίδιο ναζιάρες, σκορπώντας φιλιά και χρυσόσκονη, παίρνουν το δρόμο της επιστροφής.

0:00
/
Ακούστε το!

Μάθετε πρώτοι τα νέα της ΜιαΦοραΚαιρούπολης
στο e-mail σας!

Λογότυπο της ΜιαΦοραΚαιρούπολης

© Copyright 2020-21 ΜιαΦοράς
μια δημιουργία© με πρωτότυπα κείμενα από τη συγγραφέα Φώτω Σκορδά

Πολιτική Απορρήτου

'Εκδοση 2.1.8