Λογότυπο της ΜιαΦοραΚαιρούπολης


Οι Κοινότητες
της ΜιαΦορα
Καιρούπολης

Η ΜιαΦοραΚαιρούπολη έχει πέντε κοινότητες: τη Νανάδα, τη Χασμουρίδα, τη Νυχτοφυλακίτσα, τη Νεραϊδοπαρμενία και την Παρδαλέα

Κοινότητα
Νανάδα

Στη Νανάδα 
μένουν οι νάνοι και οι Χιονάτες
που είναι ανδρόγυνα

Κοινότητες
της ΜιαΦοραΚαιρούπολης

Η Νανάδα

Στη Νανάδα, όπως λέει και το όνομα της, μένουν οι νάνοι και οι χιονάτες που είναι ανδρόγυνα. Η Νανάδα είναι γεμάτη μηλιές, τις μηλιές από όπου κόβονται τα μήλα των παραμυθιών. Γι αυτό οι νάνοι είναι κηπουροί. Η δουλειά που έχουν οι χιονάτες είναι να επιθεωρούν το μεγάλο μηλώνα που είναι γεμάτος από τα δέντρα.

Η κυριότερη ασχολία τους όμως είναι να περνούν και να χαιρετούν το Πρωτόμηλο. Το Πρωτόμηλο είναι το πρώτο μήλο της πρώτης μηλιάς που φύτεψαν οι νάνοι. Ποτέ δεν κόβεται, ποτέ δεν ωριμάζει, ποτέ δεν πέφτει και κανείς δεν το πειράζει. Η μοναδική του συντροφιά είναι ο Νάνος ο Μηλίσιος που ποτέ δεν κοιμάται και μιλάει ακατάπαυστα για να μην αισθάνεται μοναξιά το Πρωτόμηλο.

Οι νάνοι και οι χιονάτες, αφού τελειώσουν τις μηλο-εργασίες τους, χέρι-χέρι πηγαίνουν στο σπίτι του Μιαφορά. Μένουν εκεί, μέχρι να φέξει, και επιστρέφουν γεμάτοι ιδέες για νέες μηλοκαλλιέργειες.

Σας φιλούμε μηλο-γλυκά!


Ακούστε το!

Κοινότητα
Χασμουρίδας

Με τους δύο κατοίκους,
τον Κοιμήσου και παρήγειλα
και τον Νάνι- Νάνι

Κοινότητες
της ΜιαΦοραΚαιρούπολης

Η Χασμουρίδα

Στη Χασμουρίδα ζουν τα νανουρίσματα και μόνο! Και για την ακρίβεια η Χασμουρίδα έχει δύο κατοίκους όλους κι όλους:

Τον Κοιμήσου και παρήγειλα
και
τον Νάνι- Νάνι.


Και οι δύο είναι πολύ υπερήφανοι για τη δουλειά τους, γιατί ξέρουν πως κανείς δεν μεγάλωσε χωρίς νανούρισμα. Και αυτό είναι σιγουρότατο, γιατί ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάποιος νανουρητής εκείνοι τρυπώνουν στα κεφαλάκια των μωρών και απαλά-απαλά τα νανουρίζουν.


Τις πιο πολλές ώρες της ημέρας αναπαύονται και ξεκουράζουν τη φωνή τους. Το βράδυ, όταν έχουν αποκοιμίσει τα παιδιά όλου του κόσμου, περπατούν μέχρι το σπίτι του Μιαφορά, τραγουδώντας για τους άυπνους της πόλης. Μένουν εκεί ώσπου να φέξει και ύστερα επιστρέφουν σιωπηλοί κι ευτυχισμένοι. 

Σας φιλούμε με πολλά χαρμουρητά 


Ακούστε το!

Κοινότητα
Νυχτοφυλακίτσας

Οι Νυχτοφυλακαίοι
κοιμούνται το πρωί
και τη νύχτα παίζουν
σε βραδινά παραμύθια

Κοινότητες 
της ΜιαΦοραΚαιρούπολης

Η Νυχτοφυλακίτσα

Η Νυχτοφυλακίτσα φιλοξενεί τους μοναχικούς κατοίκους της ΜιαΦοραΚαιρούπολης. Και είναι μοναχικοί γιατί είναι δύσκολο να κάνεις παρέα με κάποιον που κοιμάται όλη την ημέρα και ξυπνάει τη νύχτα! Όμως και οι Νυχτοφυλακαίοι, είναι ευχαριστημένοι και δεν στενοχωριούνται καθόλου.

Αντίθετα, τους αρέσει που παίζουν σε βραδινά παραμύθια. «Αν δεν υπήρχαμε εμείς, τι παραμύθια θα άκουγαν τα παιδιά που ψήνονται από το πυρετό και δεν μπορούν να ησυχάσουν; Τι θα έγραφαν οι παραμυθατζήδες που οι εμπνεύσεις τούς κρατούν ξάγρυπνους ως το χάραμα;»

Μόλις φέξει, η Νυχτοφυλακαίοι περπατούν μέχρι το σπίτι του Μιαφορά. Τον καλημερίζουν και ανακουφισμένοι τρέχουν να χωθούν στα κρεβάτια τους.

Καληνύχτα σας!
Ακούστε το!

Κοινότητα
Νεραϊδοπαρμενίας

Στη Νεραδοπαρμενία
μένουν οι νεράιδες 

Κοινότητες
της ΜιαΦοραΚαιρούπολης

Η Νεραϊδοπαρμενία

Στη Νεραϊδοπαρμενία μένουν οι νεράιδες. Όμως, τον περισσότερο καιρό απουσιάζουν στο βορρά γυρεύοντας χρυσόσκονη για τα φτερά τους, αφού είναι σχεδόν αδύνατον να πετάξουν χωρίς αυτή.

Ξακουστά σε όλη την πλάση είναι τα υπόγεια της Νεραϊδοπαρμενίας.
Εκεί, βρίσκονται αριθμημένα σεντούκια όπου φυλάγονται τα μαγικά ραβδιά. Στα σεντούκια με το νούμερο ΕΝΑ βρίσκονται τα νεογέννητα ραβδιά που δεν γνωρίζουν πολλά μαγικά. Τα μεγαλύτερα ραβδιά ζουν στο σεντούκι με το νούμερο ΔΥΟ.

Μπορούν να μεταμορφώσουν ένα ποντίκι σε λαγό, ένα λαγό σε ποντίκι ή να μην συμβεί τίποτα από τα δύο. Τα ακόμα μεγαλύτερα ραβδιά σε ηλικία κάθονται στο σεντούκι με το νούμερο ΤΡΙΑ. Γι' αυτά οι μεταμορφώσεις είναι παιχνιδάκι. Ακόμα μπορούν να πραγματοποιήσουν μικρές ευχές.

Τα ραβδιά που πηγαίνουν σχολείο ζουν στο σεντούκι νούμερο ΤΕΣΣΕΡΑ. Οι εξαφανίσεις και οι μεγάλες ευχές είναι το πιο εύκολό τους. Τα σεντούκια που έχουν το νούμερο ΠΕΝΤΕ είναι κλειδαμπαρωμένα με δέκα κλειδωνιές. Γιατί τα ραβδιά είναι ενήλικα και ικανά για οτιδήποτε αρκεί να πάρουν την εντολή.

Η Νεραϊδοπαρμενία είναι ο μοναδικός τόπος στην ΜιαΦοραΚαιρούπολη, όπου υπάρχει «συμβουλευτικός νόμος»: «Τα ενήλικα ραβδιά θα χρησιμοποιούνται μόνο από συνετές νεράιδες, που θα έχουν αποκτήσει το συγκεκριμένο τίτλο κατόπιν εξετάσεων σύνεσης, λογικής και φρονιμάδας». Όποτε οι νεράιδες βρίσκονται στην πόλη, πηγαίνουν στο σπίτι του Μιαφορά. Μένουν εκεί ώσπου να φέξει και το ίδιο ναζιάρες, σκορπώντας φιλιά και χρυσόσκονη, παίρνουν το δρόμο της επιστροφής.

Σας φιλούμε γλυκά!


Ακούστε το!

Κοινότητα
Παρδαλέας

Ό,τι φαντάζεστε κι επιθυμείτε
υπάρχει εκεί

Κοινότητες
της ΜιαΦοραΚαιρούπολης

Η Παρδαλέα

Η τελευταία κοινότητα της Μιαφορακαιρούπολης είναι η Παρδαλέα. Στην Παρδαλέα έχουν εγκατασταθεί όποιος να ναι και κανείς. Όσοι βαριούνται να ζουν στο ίδιο μέρος, πηγαίνουν εκεί.
Αν κάποιος θέλει να γνωρίσει κάτι καινούριο προγραμματίζει ταξίδι κατά κει. Ο εξερευνητής Λολόμπος μένει εκεί. Κάθε χρόνο εξερευνεί τη Μιαφορουκαιρούπολη και προσπαθεί να της αλλάξει το όνομα σε Λολομπία. Ο Εφευρέτης Ψα-Ξου μένει εκεί. Κάθε χρόνο ανακαλύπτει το φακό και τα χαρτομάντηλα και νοιώθει βαθιά υπερηφάνεια. 


Λαγοί με πετραχήλια, ψύλλοι στ' άχυρα και βουνίσιες γοργόνες μένουν εκεί. Ο τρανός ντεντέκτιβ Πανδαιμονίας μένει εκεί. Πολύ συχνά ανακαλύπτει ανύπαρκτα εγκλήματα και δίνει βραβεία στον εαυτό του. Ο Αρχείος, ο μέγας αρχειοθέτης μένει εκεί. Το γερό μνημονικό του τον βοηθά να θυμάται τα πάντα χωρίς να κρατάει σημειώσεις, έτσι τα ράφια της βιβλιοθήκης του έχουν μετατραπεί σε φυτώριο σπάνιων ραδικιών. Τα σύννεφα, το χαλάζι και οι αστραπές μένουν εκεί.

Τα όνειρα, τα χαμόγελα, τα χτυποκάρδια και τα ουράνια τόξα μένουν εκεί. Ό,τι φαντάζεστε κι επιθυμείτε υπάρχει στην Παρδαλέα.

Αν λοιπόν θέλετε κάποτε να επισκεφθείτε την Παρδαλέα, δεν έχετε παρά να στείλετε γραφή στη ΜιαΦοραΚαιρούπολη

Τομέας Φαντασίας-Παρδαλέα

[email protected]

Γράψτε μου σε ποιον θέλετε να μιλήσετε κι εγώ θα το προωθήσω αναλόγως για να πάρετε αμέσως απάντηση.


Ακούστε το!

Μάθετε πρώτοι τα νέα της ΜιαΦοραΚαιρούπολης
στο e-mail σας!

Λογότυπο της ΜιαΦοραΚαιρούπολης

© Copyright ΜιαΦοράς
μια δημιουργία© με πρωτότυπα κείμενα από τη συγγραφέα Φώτω Σκορδά

Πολιτική Απορρήτου & Cookies 

'Εκδοση 2.7